Home / Uncategorized / Ravintoloihin varataan yhä suurempi osa budjetista
6 tammikuu, 2022

Ravintoloihin varataan yhä suurempi osa budjetista

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Suomalaisten vapaa-ajan tottumukset ovat kokeneet valtavia mullistuksia kuluneiden vuosikymmenten aikana. Vapaa-aikamme kuluu yhä tiiviimmin erilaisten elektronisten laitteiden parissa, mutta vähintään yhtä suuri muutos on nähtävissä ruokailutottumuksissamme. Ruoka kuuluu tietysti meidän jokaisen elämään, mutta yhä harvemmat ovat valmiita sijoittamaan omaa aikaansa päivittäin ruuanlaittoon enempää kuin on pakko. Trendinä tuntuukin olevan, että kaikkien pakollisten menojen jäljelle jäävästä budjetista yhä suurempi osa siirtyy ravintolaruokailuun ja kahviloissa käymiseen.

Ulkona syöminen nähdään sijoituksena omaan hyvinvointiin

Vielä 80-luvulla ulkona syöminen oli melko harvinaista herkkua, ja ravintoloissa käytiin lähinnä liikelounailla tai juhlistamassa merkkipäiviä. 90-luvulla alkoi yleistyä pikaravintoloissa syöminen, mutta vasta 2000-luvulle tultaessa ulkona syömisestä tuli koko kansan huvia. Enää ravintoloissa käymiselle ei tarvita sen kummempaa syytä, vaan monet nauttivat ulkona syömisestä puhtaasti sen tarjoaman vaihtelun tai helppouden vuoksi. Oma vapaa-aika nähdään aiempaa useammin kallisarvoisena, joten mikäli ravintolaruokailu mahdollistaa vapaa-ajan käyttämisen joustavammin itselle mieluisilla tavoilla, ollaan siitä valmiita myös maksamaan. Jotkut voivat ottaa ulkona syömistä varten tarpeen tullen esimerkiksi kulutusluottoa, jota useimmat pankit ja rahalaitokset myöntävät sen enempää käyttötarkoituksista kyselemättä.

Ravintolat tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja, halusi ateriasta nauttia sitten pitkän kaavan kautta parhaissa ravintoloissa kulinaristisista elämyksistä nautiskellen tai vaihtoehtoisesti tilaamalla kotiinkuljetuksella helpon ja nopean aterian nälän poisviemiseksi. Oli perimmäisin syy ravintolaruokailuun mikä hyvänsä, voidaan se aina nähdä sijoituksena omaan itseen ja omaan hyvinvointiin, jota varten monet ovat valmiit kääntymään pankkien tai rahoituslaitosten puoleen.

Ravintoloita laajalla hintahaarukalla

Vielä toisinaan saattaa törmätä harhaluuloihin koskien sitä, että ravintoloissa käyminen olisi huomattavasti kalliimpaa kuin ruokien kokkaaminen kotona. On toki totta, että halutessaan ulkona syömiseen saa käytettyä valtavia rahamääriä, mutta huolellisella suunnittelulla ravintolaruokailukin voi olla huokeaa. Esimerkiksi lounastarjousten ja take away -tarjousten hyödyntäminen voi tuoda suuriakin säästöjä. Kannattaa lisäksi muistaa, että myös kotona kokkailu voi olla aikaa vievää puuhaa kaikkine valmisteluineen. Ravintola ei välttämättä koidu kovinkaan paljon kalliimmaksi vaihtoehdoksi, kun eteen tarjoillaan valmiina suussa sulava ateria.

food-recipes