Home / Ravintolat ja baarit / Gourmet-ravintolat
20 syyskuu, 2016

Gourmet-ravintolat

Posted in : Ravintolat ja baarit on by : admin

 

Joskus on mukava hemmotella itseään ja läheisiään poikkeuksellisen laadukkaista raaka-aineista taidokkaasti valmistetulla aterialla. Kyseessä voi olla jokin aivan erityinen juhlapäivä tai -tilaisuus kuten syntymäpäivä, vuosipäivä tai hääpäivä, mutta toki hyvää ruokaa voi nauttia myös ilman sen kummempaa syytä, sillä huikean aterian tarjoama elämys on piristävä kokemus arjen keskellä. Aina hienon ruokailuelämyksen ei tarvitse olla turhan muodollinen, vaan se voi olla myös Rento ja mukava kokemus.

Usein suunnataan paremman ruuan toivossa niin kutsuttuihin fine dining -ravintoloihin. Näillä viitataan korkeatasoista ruokaa tarjoaviin paikkoihin, joissa avainsanoja ovat gourmet ja huippuluokan asiakaspalvelu. Eräs korkeasta standardista kielivä merkki on se, että ravintolalle on myönnetty Michelin-tähti. Helsingistäkin löytyy muutamia Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, joista mainittakoon esimerkiksi Chef & Sommelier sekä Olo. Fine dining -ravintoloissa tarjoillaan hyvää ruokaa laidasta laitaan aina loistavista pihveistä samettisiin keittoihin, mutta erityisen suosittuja viime vuosina ovat olleet erilaiset maistelumenut, jotka tarjoavat ruokailijalle mahdollisuuden päästä maistamaan erilaisia pieniä ja suussa sulavia annoksia listalta.

Gourmet-ravintolat ovat tunnetusti myös hinnoiltaan tyyriimpiä, joten hyvän ruuan lisäksi on lupa odottaa myös keskimääräistä parempaa ja asiantuntevampaa palvelua. Usein tasokkaissa ravintoloissa tarjoilija osaa suositella esimerkiksi kyseiseen ateriaan parhaiten sopivan viinin sekä juuri oikeanlaisen jälkiruuan kruunaamaan upean kokonaisuuden.

food-recipes