Home / Ravintolat ja baarit / Jääbaari – erilainen baarielämys
11 heinäkuu, 2016

Jääbaari – erilainen baarielämys

Posted in : Ravintolat ja baarit on by : Rebecka

 

Oletko joskus kuullut jääbaareista tai kenties jopa joskus käynyt sellaisessa nauttimassa drinkin tai pari? Jääbaari on baari, joka on pääasiassa valmistettu jäästä. Useimmiten jääbaari ei ole kenenkään kantapaikka, vaan tällainen baari on ennemminkin suunnattu turisteille koettavaksi uudeksi elämykseksi.

Usein jääbaarista löytyy esimerkiksi jääkoristeita kuten erilaisia patsaita, mutta myös baaritiski, seinät, tuolit, pöydät ja jopa juomalasit voivat olla jäästä valmistettuja. Jääbaarissa baarin lämpötila pidetään luonnollisesti pakkasen puolella (yleensä noin viidessä pakkasasteessa) sulamisen estämiseksi. Baarissa kävijöille tarjotaan usein ennen jääbaarin tilaan astumista lämpimämpää päällepantavaa kuten esimerkiksi takki tai viitta. Baariin mennään yleensä määrätyksi ajaksi juurikin kylmyyden vuoksi. Sama koskee myös jääbaarin työntekijöitä, joilla on tarkasti rajoitetut työajat.

Jääbaareja löytyy tätä nykyä eri puolilta maailmaa eikä suinkaan vain kylmemmistä maailmankolkista. Maailman ensimmäinen jääbaari perustettiin Ruotsin Jukkasjärvelle vuonna 1994, mutta tätä nykyä jääbaariin pääsee niin Pietarissa, Pariisissa, Prahassa, Roomassa, Tokiossa, Montevideossa, Lontoossa, Barcelonassa, Budapestissä, Dubaissa, Saint Tropezissa, Tukholmassa, Mexico Cityssä kuin Hong Kongissakin. Tällä hetkellä maailman suurin pysyvä jääbaari löytyy Yhdysvalloista ja tarkemmin ottaen Floridan Orlandosta, jossa hyisestä baarielämyksestä kiinnostuneita vierailijoita odottaa huimat 70 tonnia veistettyä jäätä. Helsingissäkin toimi 2000-luvulla jonkin aikaa jääbaari, mutta se on sittemmin valitettavasti lopettanut toimintansa.

food-recipes