Home / Ravintolat ja baarit / Ruokarekkojen buumi ei ota heltyäkseen
24 huhtikuu, 2016

Ruokarekkojen buumi ei ota heltyäkseen

Posted in : Ravintolat ja baarit on by : Rebecka

 

Ruokarekat eli food truckit ovat yksi suurimmista villityksistä ravintoloiden osalta ja ne ovat olleet valtavassa suosiossa viime vuosina. Ruokarekkojen vallankumouksen katsotaan saaneen alkunsa Kaliforniasta, josta buumi levisi nopeasti moneen muuhunkin maailmankolkkaan. Ruokarekoissa ideana on tarjoilla ruokaa rekoista, jotka päivän päätteeksi poistuvat myyntipaikalta. Viime aikojen mobiiliravintoloiden muodikkuus on pitkälti sosiaalisen median ansiota, sillä moni Ruokarekkaa pitävä on osannut onnistuneesti käyttää sitä hyväkseen markkinoinnissa. Usein ruokarekasta käsin toimivalla ravintolalla on esimerkiksi oma sivu Facebookissa sekä tili Instagramissa ja Twitterissä.

Ruokarekan ansiosta kynnys perustaa oma ravintola on madaltunut huomattavasti. Usein ravintolan avaamiseen yhdistetään monenlaisia maksuja sekä säädöksiä, jotka tekevät oman ravintolan avaamisesta hankalaa, ellei täysin mahdotonta. Ruokarekka vaatii kuitenkin huomattavasti vähemmän pääomaa toteutuakseen, joten monelle se on väylä päästä kiinni oman ravintolan pyörittämiseen. Ruokarekka tuo toimintaan runsain määrin joustavuutta, sillä sijaintia voi muuttaa tilanteen mukaan. Toisaalta ruokarekat ovat sään armoilla, sillä useinkaan asiakkaita ei sadekelillä saavu ruokailemaan.

Ruokaa tarjoileville rekoille on tunnusomaista yhdistellä eri ruokia ja ruuanlaittotyylejä. On varsin tavallista, että ruokarekkojen tarjonnasta löytyy esimerkiksi harvinaisempia ja hienostuneempina pidettyjä raaka-aineita kuten peuraa tai ankkaa, jotka yhdistetään esimerkiksi hampurilaiseen tai tortillaan. Tällöin saadaan aikaan joskus hyvinkin omaperäisiä ja yllättävän maukkaita herkkuja. Monet ruokarekat tarjoilevatkin itse ruuan ohella elämyksiä.

food-recipes