Home / Uncategorized / Menestyvä ravintolakonsepti
23 toukokuu, 2020

Menestyvä ravintolakonsepti

Posted in : Uncategorized on by : admin

Oman ravintolan pyörittäminen on haaveissa monella. Voit olla taitava kotikokki, viihdyt ehkä itse ravintoloissa, tai olet matkoilla nähnyt kiinnostavia ravintoloita, joiden liikeidean haluaisit ehkä toteuttaa Suomessakin. Mutta kuinka todennäköistä on perustaa taloudellisesti kannattava, asiakkaiden suosima ravintola entistäänkin kilpailuille markkinoille?

Menestyksekkään ravintolan pyörittämistä varten tarvitaan pääomaa, ravintolatila hyvällä sijainnilla ja liikeidea, joka eroaa muista lähistöllä olevista ravintoloista. Rahalliset tarpeet voidaan hoitaa ottamalla vaikka Yrityslaina pankista tai löytämällä muita asioista innostuneita henkilöitä, jotka ovat halukkaita lähettämään mukaan sijoittajiksi uuteen ravintolaan. Tässäkin vaiheessa tarvitaan jo hyvää liikeideaa, josta mahdolliset sijoittajat voivat innostua. Tavallisia konsepteja on tarjolla paljon, mutta onko sinulla jotain sellaista, mitä muut eivät ole vielä keksineet?

Liikeideasta kannattaa tehdä myös perusteellinen liiketoimintasuunnitelma, jossa kartoitetaan idean toimivuus ja kannattavuus. Esimerkiksi tilavuokra ja henkilökuntakulut on otettava huomioon suhteessa aiottuihin aukioloaikoihin. Ravintolan auki pitäminen esim. pyhäpäivisin voi tulla yllättävän kalliiksi työvoimakustannusten takia.

Ravintola-ala on lisäksi erittäin säädeltyä esim. alkoholin suhteen, joten alan lainsäädäntöön ja erilaisiin pakollisiin maksuihin on tutustuttava ja ne on laskettava mukaan budjettiin. Samoin ravintoloita koskevat useat tilojen käyttöön liittyvät säädökset. Niitä on paloturvallisuudesta wc-tilojen määrään asti. Nämä käytännön seikat on otettava huomioon omaa ravintolakonseptia suunnitellessa. Ne yhdistyvät myös suoraan ravintolan fyysiseen sijaintiin. Onko sijainti sellainen, että potentiaaliset asiakkaat tulevat sinne mielellään? Onko kyseessä ruoka- vai juomaravintola? Millainen on paikan sisustus? Onko se suhteessa toivotun asiakaskunnan makuun ja toiveisiin? Pohdittavia kysymyksiä on lukuisia. Tärkeintä on kuitenkin se, että liikeideassasi on jotain uutta ja kiinnostavaa. Tiedätkö esimerkiksi huippukokin, joka haluaisi tulla mukaan ravintolatoimintaan? Onko uusien asiakkaiden tarkoitus tulla ensisijaisesti syömään vai viihtymään pidempään? Onko ravintolassa ohjelmaa? Missä hintaluokassa liikutaan ruuan ja juomien hinnoissa? Tarkan budjetin tekeminen, jossa on otettu huomioon eri vaihtoehtoja siitä, meneekö yrityksellä hyvin vai huonosti, on äärimmäisen tärkeää.

Oman ravintolan perustaminen on monen pitkäaikainen haave. Koska toteuttamisessa voi kestää, on aika alkaa suunnitella jo nyt, millainen olisi sinun unelmaravintolasi?

food-recipes