Home / Uncategorized / Vinkit baarireissuun korona-aikana
2 syyskuu, 2020

Vinkit baarireissuun korona-aikana

Posted in : Uncategorized on by : admin

Suomalaiset ovat aina olleet aktiivista baarikansaa: kapakoissa on tykätty käydä jo auvoisista ajoista saakka. Baarit kuuluvat monen suomalaisen elämään siinä missä vaikkapa oman asunnon ostaminen jossakin vaiheessa elämää ja myöhemmin asunnon myynti parempaan kotiin vaihtaessa rahatilanteen parantuessa. Baarit ovat aina olleet siis olennainen asia maassamme. Suurin osa suomalaisista vierailee baarissa noin kerran kuukaudessa. Nuorten kohdalla tämä vierailutiheys on vielä huomattavasti suurempaa. Ei ole ihme, että koronavirusepidemian suljettua koko maamme ja baarit sen mukana monen ihmisen suunnitelmat menivät aivan uusiksi – eihän kesä ole kesä ilman kaveriporukan käyntejä terassilla! Monelle olikin suuri ja odotettu onni, kun loppukesästä ilmoitettiin baarien asteittaisesta aukeamisesta. Vaikka lämpimät ja valoisat kesäillat olivat jo ohi, ei kesä ollut vielä suinkaan ohi. Nyt baareissa käyminen on jälleen normalisoitunut ja tullut osaksi ihmisten arkea. Mutta mitä pitkääkään muistaa, jotta baarivierailu olisi mahdollisimman turvallinen niin itselle kuin myös kanssajuhlijoillekin? Lue vinkkimme turvalliseen korona-ajan baarireissuun alta.

Näin käyt baarissa turvallisesti koronan aikana

  • 1. Pese ja desinfioi käsiä ja pintoja aktiivisesti

Hyvä hygienia on koronaviruksen leviämisen estämisen A ja O. Pidä siitä siis huolta pesemällä ja desinfioimalla käsiäsi baari-illan aikana aktiivisesti. Desinfioi myös pinnat ennen koskettamista vaikutuksen tehostamiseksi.

  • 2. Pyri pitämään turvavälit

Vaikka oletkin baarissa pitämässä hauskaa, muista suojella niin itseäsi kuin muitakin pitämällä kaikkiin tavallista enemmän etäisyyttä esimerkiksi baaritiskillä tai tanssilattialla.

  • 3. Jättäydy pois, jos tunnet olosi kipeäksi

Nyt jos koskaan on syytä muistuttaa tästä: jos tunnet olosi vähänkään flunssaiseksi tai omituiseksi, jää mieluummin varmuuden vuoksi kotiin. Näin suojelet niin itseäsi kuin muitakin.

  • 4. Ota tarvittaessa maski ja käsineet käyttöön

Mikäli kuulut riskiryhmään, suojaudu varmuuden vuoksi käsineillä ja maskilla. Näiden käyttäminen moninkertaistaa suojasi etkä joudu ottamaan hauskanpidon vuoksi turhia riskejä.

food-recipes