Home / Uncategorized / Näin käyttäydyt baarissa – aloittelijan ABC baarissa käymiseen
7 helmikuu, 2019

Näin käyttäydyt baarissa – aloittelijan ABC baarissa käymiseen

Posted in : Uncategorized on by : admin

Onko tiedossa baarireissu? Sepä kuulostaa kivalta! Kannattaa kuitenkin muistaa, että baareissa on kirjoittamattomia (ja kirjoitettuja) sääntöjä, joita kannattaa noudattaa niin muiden kuin omankin viihtyvyyden takaamiseksi. Tiesitkö, että voit saada baareissa huomattavasti parempaa palvelua, jos käyttäydyt hyvin? Usko tai älä, työntekijät muistavat sinut kyllä, jos käyttäydyt erityisen hyvin. He muistavat sinut kieltämättä myös silloin, kun käyttäydyt kuin sika, mutta tällöin he saattavat palvella sinua huonommin ja tarkkailevat sinua kuin suurennuslasin alla.

Muista siis käyttäytyä maltillisesti ja olla mahdollisimman helppo asiakas, vaikka tiedossa olisi kosteakin reissu. Jos et vielä tiedä, mitä nämä kirjoittamattomat säännöt ovat, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Lue tästä artikkelista muutama vinkki, joka sujuvoittaa baarireissuasi, ja takaa sinulle mahdollisimman hyvän kohtelun. Juhlimisen iloa teille, baarikansa!

1. Unohda kortti – baarityöntekijä arvostaa, jos maksat käteisellä ja sujuvoitat asiointia

Nykyaika on tuonut rahan yhä enenevissä määrin käyttöömme täysin digitaalisessa muodossa. Joidenkin asiakkaiden ja myös ostopaikkojen kohdalla ollaan menty jopa siihen, että käteistä ei välttämättä käytetä ollenkaan, vaan joka ikinen ostos maksetaan kortilla. Lähes tulkoon kaikissa maailman kolkissa kelpaava kortti onkin kätevä apuväline elämään, mutta on kuitenkin yksi paikka, jossa käteinen vielä tänä päivänäkin on arvotettu ja kiitetty maksuväline – nimittäin baarit!

Saatat nyt miettiä, että mistähän tämä johtuu. Selityksiä on monia. Ensinnäkin, kun otat baariin mukaan vain tietyn määrän käteistä, et tule kuluttaneeksi yli varojesi. Tämä estää myös pahimman mahdollisen tapahtumisen – et tule juhlahumussa hukanneeksi korttiasi, jolloin se voi joutua vääriin käsiin. Nämä ovat syitä, joiden seuraukset vaikuttavat suoraan itseesi.

Tämä käteinen kuitenkin saa myös baarityöntekijät rakastamaan sinua. Miksi? Koska – usko tai älä – päihtyneeltä ihmiseltä saattaa kulua tovi jos toinenkin tunnusluvun muistamiseen, ja varsinkin sen näppäilemiseen onnistuneesti. Tämä hidastaa juomien myymistä huomattavasti ja jono sen kuin kasvaa kasvamistaan. Turhautuneisuus ja päihtymys eivät tunnetusti ei ole se paras yhdistelmä. Siis, sujuvoittaaksesi baarin yleistä toimintaa, maksa juomasi käteisellä! Lisäksi baarityöntekijät varmasti osoittavat sinulle erityistä huomiota, jos jätät heille hieman tippiä.

2. Älä flirttaile tarjoilijalle – usko pois, häntä ei kiinnosta

Tämä saattaa tulla monelle humaltuneelle yllätyksenä, mutta baarisi tarjoilija ei ole eskorttityöntekijä. Hän ei myöskään ole terapeutti. Lyhyesti: usko pois, häntä eivät kiinnosta sinun ongelmasi. Hänelle ei makseta sinun viihdyttämisestäsi, ongelmiesi kuuntelusta, eikä varsinkaan vihjailevien kommenttien kuuntelusta.

Tarjoilija on työntekijä, jolle maksetaan juomiesi tarjoilusta, ja paikkojen ylläpidosta. Vaikka pienessä sievässä voikin tulla sanottua hölmöyksiä ja avauduttua elämästään turhan paljon, kannattaa tällaisia puheripuleita yrittää hillitä kaikin voimin. Vaikka kyseinen tarjoilijayksilö olisikin erityisen hyvännäköinen upeine kutreineen, tyylikkäine vaatteineen, sievine kasvoineen ja tuoksuvine hugo boss hajuvesineen.

Jätä tarjoilija rauhaan, hän on vain ihminen joka yrittää tehdä työtään. Kehuminen tai tippaaminen ei tietenkään ole kiellettyä – päinvastoin. Raja ahdistelun ja kehumisen kohdalla varsinkin päihtyneenä saattaa olla kuitenkin hiuksenhieno. On hyvä muistaa, että jos kerran ärsytät tarjoilijaa, tulee hän muistamaan sinut varmasti, ja jatkossa saatat saada nihkeämpää palvelua ja voipi jopa olla, että pöytäsi jää vallan vailla huomiota.

food-recipes