Home / Uncategorized / Parhaat ravintolavinkit
3 lokakuu, 2019

Parhaat ravintolavinkit

Posted in : Uncategorized on by : admin

Monen tavallisen kadun tallaajan arki on hektistä päivästä toiseen. Milloin pitää käydä kaupassa, milloin pitää kuskata lapsia treeneihin ja milloin on tulossa vieraita kylään. Moni kaipaankin arjen keskelle pientä irtiottoa ja luksusta, joten mikäpä sopisikaan siihen paremmin kuin käynti ravintolassa esimerkiksi perheen kesken. Silloin ei tarvitse miettiä, että mitä kaupasta ostetaan tai kauanko lihan pitääkään olla uunissa. Voi vain astella sisään ravintolaan, istua pöytään ja tilata listalta valmiin annoksen – tämä jos mikä on helppoa ja houkuttelevaa. Mitä ravintolassa sitten oikein kannatta tilata? Ottaako vain listan ensimmäisen annoksen? Tai pitäisikö tilata vain pizza kinkulla ja ananaksella? Lue tästä artikkelista parhaat vinkit ravintolakäyntiin. Jos taas olet kiinnostunut vaikkapa ravintolaan sijoittamisesta, voit miettiä oman ravintolan avaamista. Jos taas haluat vain olla taustalla mukana, voit sijoittaa kiinteistöön esimerkiksi Tessin.fi palvelun avulla.

On olemassa monia erilaisia ravintolakävijöitä. Jotkut haluavat tilata listalta kalleimman pihvin; syödään hyvin, kun kerran on ravitonlaan tultu. Jotkut taas haluavat ottaa alkupalaa ja jälkiruokaa ja siinä välissä jonkin sopivan kokoisen annoksen. Ehkä kanaa tai pastaa, jotta jaksaa syödä kaiken. Jotkut taas suosivat kasvisruokaa ja haluavat syödä kevyesti, vaikka ravintolaan onkin tultu. On siis monia erilaisia asiakkaita ja ihmiset tykkäävät eri asioista. Kun olet ajatellut meneväsi ravintolaan, kannattaa ensimmäiseksi miettiä, millaisesta ruoasta tykkäät ja mitä tekisi juuri tänään mieli. Ravintoloita löytyy todella paljon erilaisia ja niistä saa monen eri tyylisuunnan ruokia. Jos rakastat meksikolaista ruokaa, ei varmasti kannata ensimmäisenä mennä kiinalaiseen ravintolaan. Tai jos taas suosit isoja kotiruoan tyylisiä annoksia, ei kannata suunnata fine dining -ravintolaan. Ravintolan valinta on siis tärkeä asia, joka kannattaa miettiä tarkasti. On kuitenkin monia ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolista ruokaa ja jonka listalta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Suomessa toimii esimerkiksi suosittu ravintolaketju Rosso, joka on tyylisuunnaltaan italialainen ravintola, mutta listalla on annoksia hyvin monipuolisesti. Eli ravintolasta saa paljon muutakin kuin vain pastaa ja pizzaa.

Jos olet liikkeellä lounasaikaan, kannattaa kysyä lounasmenua. Moni ravintola tarjoaa lounasaikaan edullisempaa menua tai monissa ravintoloissa on lounasaikaan seisova pöytä, josta kiireinen lounasasiakas saa nopeasti ruokansa. Päivällä kannattaa muutenkin syödä hieman kevyemmin eli kaikista suurinta pihviä ei välttämättä kannata tilata listalta. Kana- ja pastaruoat ovat suosittuja lounasajan annoksia. Lounasaikaan ei myöskään yleensä syödä erityistä alkuruokaa, vaan esimerkiksi salaatti ja leipä riittävät. Myös jälkiruokaan pätee sama asia eli kahvi on yleensä aivan riittävä lounaan jälkeiseksi jälkiruoaksi.

Jos taas on liikkeellä myöhemmin ja tarkoitus on syödä maittava illallinen, voi ottaa jotain hieman tuhdimpaa annosta listalta. Jos on liikkeellä esimerkiksi ystävien kanssa ja on tarkoitus syödä hieman paremmin, voi olla hyvä ratkaisu tilata jokin maittava häränpihvi. Sisäfile on yleensä todella hyvä ja siitä saa kyllä vatsansa täyteen. Alkuun voi ottaa esimerkiksi jonkin keiton tai tapaksia, joita moni ravintola tarjoaa. Kannattaa myös kysyä ravintolan tarjoilijoilta vinkkejä, mitä kannattaisi ottaa. Monesti ravintoloissa on kausituotteita, joita saa vain tiettyyn aikaan. Nämä ovat yleensä todella hyviä annoksia, joten niitä kannattaa ihmeessä kokeilla.

food-recipes